2 Şubat 2009 Pazartesi

Bademli Kurabiye


Madem blogumun adı Çay ve Kurabiye, o halde ilk olarak bir kurabiye tarfifi yazayım dedim.
Karşınızda, yoğurulma hayatına Kavala kurabiyesi olarak başlayan ancak hamurunu toparlayamam yüzünden yuvarlak, bademli kurabiye olarak hayatına devam eden kurabiyelerim :)
Çok leziz, kıtır kıtır..
30 kurabiye için
(tamam tamam 31 tane çıktı ama pişerken ben bir tanesini "deneme amaçlı" -tamamen masum bir sebepten- yedim..)
1 su bardağı badem
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
2 yumurta
200 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Bademler sıcak suda bekletilir. Kabukları soyulduktan sonra doğranır. (Robotta çekebilirsiniz. Ben dişe gelmesi için daha iri olmalarını istedim. Bu yüzden psikopat gibi hepsini tek tek elde doğradım :)
Un ve bademler bir tavada hafifçe kavrulur. Soğuduktan sonra yoğurma kabına alınır. Tereyağı, 2 yumurta, kabartma tozu ve vanilya ile iyice yoğurulur. Hamuru toparlamak gerçekten zor oluyor, ha gayret! İyice yoğuruyoruz..
Fırın, 200 dereceye ısıtılır. Kurabiyelere yuvarlak şekil verilerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir ve fırına verilir. Fırın ısısı 150 dereceye düşürülerek kurabiyeler 15-20 dakika (fazla pembeleşmeden) pişirilir.
Sıcak sıcak, ılık ılık, soğuk soğuk, artık bekleme kapasitenize göre yenir :))
Fazla şeker tadı sevmediğimiz için bu kurabiyeler bizim çok hoşumuza gitti. Eğer daha şekerli seviyorsanız hamura biraz daha şeker ilave edebilir veya kurabiyeler piştikten sonra pudra şekerine batırabilirsiniz.

3 yorum:

  1. öyle öyle kuru kuru tarif yazmakla olmaz madem yapıyon yolliyacan tüm blog alemine:))hadi ilk yorumun benden olsun blogun hayırlı ve de uğurlu olsun

    YanıtlaSil
  2. ilk yorum benden olsun blogun hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim... eee, paçoz nuri.. -böyle mi hitap edeyim ne yapayım bilemedim :))

    YanıtlaSil