26 Şubat 2009 Perşembe

Tereyağlı & Sarımsaklı Ekmek


Ekmek makinasında yaparak kahvaltılara hazırladığım bir ekmek. Yoğun bir tereyağı tadı ve sarımsak aroması geliyor. Bu tadı seviyorum! -Göbeğim ve bilimum yerlerim de seviyor :(

Malzemeler (hamur yoğurma kabına girme sırası ile)

1 cup su
100 gr tereyağı
2 cup un
1 TBSP (yemek kaşığı) şeker
1 TSP (çay kaşığı) tuz
4 diş, iyice ezilmiş sarımsak
1 cup un
1,5 TSP (çay kaşığı) kuru maya


Tereyağını bir tencerede eritiyoruz. Kokusu çıkana kadar bekleyelim ki ekmeğimiz güzel güzel tereyağı koksun.

Hamur yoğurma kabına, suyu koyuyoruz. Üzerine, erimiş tereyağını gezdiriyoruz. Yukarıdaki diğer malzemeleri sırası ile döküyoruz. (daha ayrıntılı tarif için, bkz temel ekmek tarifi) Tuz ile şekeri karıştırdığımız kaba, ezilmiş sarımsağı da ekleyerek harmanlıyor, kaba böylece serpiyoruz.

Hazırladığımız karışımı1 numaralı programda pişiriyoruz.
Pişirmenin ilk 3 dakikasında, elimizde tahta bir kaşıkla makinanın başında bekliyoruz. Eğer makinamız, tereyağının etkisiyle kabın etrafına yapışan unları toplayamaz ise kaşıkla bir güzel ortaya doğru itiyoruz ki ekmeğin kenarlarında pişmemiş un topakları kalmasın..

Ekmeğin pişme süresinin bitmesine yakın etrafı nefis bir tereyağı & sarımsak kokusu sarıyor. Ve bu nefis koku günlerce burnunuzdan gitmiyor :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder