3 Şubat 2009 Salı

Fıstığın En Güzel Hali :))


Dışarıdan fıstık ezmesi almaya son!!


İşte halis muhlis ev yapımı fıstık ezmesi..


250 gr tuzsuz fıstık

1 çay kaşığının UCUYLA tuz

2 yemek kaşığı zeytinyağı


Fıstıkların kabuklarını soyuyoruz. 200 dereceye ısıttığımız fırında HAFİFÇE kahverengileşinceye kadar (yaklaşık 15 dakika) kavuruyoruz. Kavurma esnansında fırının kapağını açıp fıstıkları arada bir çevirmeyi unutmayın..
Kavrulan fıstıkların, varsa kalan kabuklarını ayırıyoruz. (bkz resmin sağ tarafı)
Robota alıp zeytinyağı ve tuz ekliyoruz. Karıştırmaya başlıyoruz. Karıştırırken robotu arada bir durudurup fıstıkları karıştırmayı unutmayın, yoksa kenarlara yapışıp gitmem de gitmem diye tutturuyorlar :)
Azimle yaklaşık 5 dakika çevirdiğimiz fıstıklar nihayet margarin kıvamına geliyor. Bir kaseye alıyoruz. (bkz resmin sol tarafı)
Afiyet şeker olsun!
Biz çok tatlı sevmediğimiz için şeker eklemiyoruz. İsterseniz siz robotta bir süre çevirdikten sonra pudra şekeri ekleyip karıştırmaya devam edebilirsiniz. Veya karışım tamamlandıktan sonra bal veya eritilmiş çikolata (mmmm, nefis olur) ile karıştırabilirsiniz.
"Serin yerde muhafaza etmeyi" ve yemeden önce biraz karıştırmayı ihmal etmeyin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder