17 Şubat 2009 Salı

Beyaz Badem


Her ne kadar adı "beyaz" da olsa düpedüz kahverengi badem bu! Çok lezzetli, Türkiye'de var mı bilmiyorum ama yurtdışında satılan "smoked" tadı var (Avrupa görmüs adamım, böyle de belirtirim yani :)


Yapılışı çok basit..


1 porsiyon için

250 gr çiğ badem

1 yumurta akı

2 çay kaşığı tuz
Bademleri, 1 çay kaşığı tuz ile sıcak suda haşlayıp süzüyoruz. Kabuklarını ayıklıyoruz. Bu arada fırınımızı 200 dereceye ısıtıyoruz. Kabuklarını soyduğumuz bademleri, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayarak 5 dakikada bir karıştırmak suretiyle, hafifçe renkleri dönene kadar kavuruyoruz.
1 yumurta akını, 1 çay kaşığı tuz ile köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Fırından çıkarttığımız bademleri, bu karışım ile hızlı hızlı karıştırıyoruz. Her bademin bu karışıma bulandığından emin olduktan sonra, bademleri tekrar fırın tepsisine yayarak, gene her 5 dakikada bir karıştırarak, bademler hafifçe esmerleşene kadar kavuruyoruz.
Fırın kağıdı kullanmak önemli.. Diğer türlü bademler tepsiye yapışıyor, çevirmesi çok zor oluyor, hele ki yumurta akına buladıktan sonra..
Bademler taze ise çok lezzetli bir atıştırmalık oluyor bu, çıtır çıtır.. Fırından alıp biraz beklettiğinizde sertleşerek daha lezzetli oluyorlar, o yüzden servis vaktinizden 1-2 saat önce yapmanızı tavsiye ederim.
Afiyet olsun..

2 yorum:

  1. Eline saglık Gülşah, ilginc geldi bana hic duymadım daha once.
    Denemek lazım:)
    sevgilerimle,

    Figen Karavaş

    YanıtlaSil
  2. Figen çok teşekkürler. Blog'umda yorumunun bulunması benim için bir onur. Her zaman beklerim..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil