28 Mart 2009 Cumartesi

Fırında Baharatlı Patates


Kızartmaya göre daha hafif ve bence kesinlikle daha lezzeti olan, patatesin baharatlarla mükemmel uyumu (Yemekteyiz programı dış ses konuşuyor :))

6 iri patates
4 yemek kaşığı zeytinyağı (daha kıtır isteseniz 2 kaşığa kadar indirebilirsiniz veya daha gevrek bir tat için patates başına 1 yemek kaşığı hesaplayın)
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı biberiye (benim için olmazsa olmaz)
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
Çay kaşığının ucuyla karabiber
İsterseniz 1 çay kaşığı sarımsak tozu (ben ekliyorum)

Patatesler iyice yıkanır. Kabuklarını soymayacağımız için, uygun bir fırçanız varsa fırçalamanızı tavsiye ederim ki varsa toprağı falan kalmasın. Elma dilimi şeklinde bölünür. Biraz iri olsun ki fırında piştiğinde büzüleceklerinden çok küçülmesinler. Bir kapta, yukarıdaki malzemeler ile karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılarak 200 derecede, üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Çıktıktan sonra tuzlanır ve afiyetle yenir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder