Tarif, daha önce de bahsettiğim, Şef Deniz’in sitesinden. Bir akşam eşim gelmeden hazırladım, tarifte istenen dibi kalın tavam olmadığı için hiç umudum olmamasına rağmen gerçekten puf puf lavaşlarım oldu!
Ben ¼ ölçü kullandım. Benim ölçümle 3 tane lavaş çıktı ama buraya tam ölçüyü yazayım:
2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yumurta (ben yumurta koymadım)
3 diş dövülmüş sarımsak
Aldığı kadar un
Tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yoğurt çırpılır. Ayran tuzluluğuna gelene kadar tuz eklenir. Kabartma tozu, yumurta, sarımsak, karabiber eklenir. Un konup kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur. 30 dakika dinlendirilir.
Dibi kalın, ağır bir tava ters şekilde fırına konur. (Benim böyle bir tavam olmadığından ve mevcut tavalarımın sapı plastik olduğu için erimelerinden korktuğumdan resimde görülen yayvan güveç kabımı ters çevirerek kullandım) Fırın, en yüksek sıcaklığa getirilir (ben 250 dereceye ayarladım) Cevizden biraz büyük parçalar kopartılarak elde incecik açılır. Tepsiye yayılır. Kabarıp yer yer kahverengileşince ters çevrilir. Bu yüzü de kızarınca hemen servis edilir.
Afiyet olsun..
Orjinal tarif de burada:
http://www.thedeniz.com/thedeniz/Son_Eklenen_Tarifler/Entries/2008/9/14_Evde_Lavas.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder