15 Nisan 2009 Çarşamba

Kremalı Kabak



Hafif, lezzetli.. Kabağı sevmeyen eşime bile kendini beğendirmiş yemek.. Özellikle davet sofralarında ortaya konarak et yemeklerinin yanına zarif bir sunum olacağını düşünüyorum. Krema ve beyaz peynir karışımı, piştiğinde çok lezzetli, yumuşak bir püre halini alıyor, daha da yiyesi geliyor insanın. Neyse ki kalorisi yüksek bir yemek değil :)


1 kg kabak
2 yumurta
1 paket (200 ml) krema
100 gr beyaz peynir
Dereotu
Tuz, karabiber


Kabakların kabukları kazınır. Yıkanıp tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlanır. Soğuduktan sonra uzunlamasına 2’ye kesilir. Sonra bu parçalar da uzunlamasına kesilir. Böylece bir kabaktan 4 uzun dilim elde eilir. Bu dilimler yağlanmış bir tepsiye sık olarak yerleştirilir.


Bir kapta 2 yumurta iyice çırpılır. Krema ilave edilerek tekrar çırpılır. Ufalanmış beyaz peynir, dereotu, karabiber ve peyniriniz tuzlu ise çok az olmak üzere tuz ilave edilir. Karıştırılır. Bir kepçe yardımıyla kabakların üzerine dökülür.


150 dereceye ısıtılmış fırında kabakların üzeri hafif pembeleşinceye kadar, yaklaşık yarım saat pişirilir. Hemen servis yapılır.


Afiyet olsun..

3 yorum:

  1. bu tarz sunum ve tatlara bayılıyorum. fırında pişen yemekler hem şık hem sanki daha lezzetli oluyor. hemen deneyeceğim:))

    YanıtlaSil
  2. hmm:)) çok lezzetli gözüküyor. ilk fırsatta deneyeceğim:))
    (unutmadan, bu "yorum" formatı çok zor, login olurken yazdığın yorum uçuyor söyliim )

    YanıtlaSil
  3. Yorum formatını nasıl değiştirmemi önerirsin?

    YanıtlaSil