27 Nisan 2009 Pazartesi

Ketçap & Fesleğenli Ekmek

Ekmek çalışmalarına devam ediyorum. Makinada ekmek yapmak hem çok kolay, hem de dışarıdan almaya göre çok sağlıklı. Marketlerde satılmayan ancak yemek istediğiniz çeşitleri yapmak açısından da ideal!

Malzemeler (pişirme kabına eklenme sırasına göre)

1 cup su
1/8 cup ketçap
2 cup un
1 TSP tuz (çay kaşığı)
1/2 TSP şeker (çay kaşığı)
4 TSP kuru fesleğen (çay kaşığı)
1 cup un
1 + ½ TSP kuru maya (çay kaşığı)


Öncelikle suyu, ufak bir kaseye döküyoruz. Üzerine, cup’a dökerek miktarını ayarladığımız ketçabı ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Böylece ketçabın, ekmek içinde topak topak kalmasını engelliyoruz. Bu karışımı ölçme kabına alıyoruz. Üzerine 2 cup unu, her zaman olduğu gibi sıvının her tarafını kapatacak şekilde bir kaşıkla serperek döküyoruz. Tuz, şeker ve kuru fesleğen karışımını serpiyoruz. Üstüne tekrar kaşıkla un serpiyoruz. En üste de maya. Karışımın içindeki şeker oranının her zamankinden az olmasının sebebi, ketçabın içindeki şeker miktarı. Bunu hatırlattığın için teşekkür ederim canım ablam! Keşke seninle biraraya gelip muhteşem kahvaltı soframızda yiyebilsek bu nefis ekmeği..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder