29 Nisan 2009 Çarşamba

Kaymaklı Turp Salatası

Eşimin çok sevdiği bir "suyun öte yanı" tarifi..


½ kg turp (tercihen siyah turp, ama yoksa kırmızı ile de güzel oluyor)
3 yemek kaşığı kaymak (oralarin yazımıyla, kajmak)
3 yemek kaşığı yoğurt
300 gr beyaz peynir
1 çorba kaşığı tuz


Turplar soyulur. Rendelenir. (Pratik olması açısından robottan geçirilebilir ancak o zaman tup çok minik parçalara bölündüğü için tatları biraz kayboluyor)


Turp rendesi, bir kaba alınarak tuzla ovulur. Yarım saat beklenir. Böylece acısının gitmesi sağlanır. Arım saat sonunda yıkanarak süzülür. Kaymak, yoğurt ve ufalanmış beyaz peynir ile karıştırılarak servis tabağına alınır.


Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder